Armutlu Frangipane Turta Tarifi

Armutlu Frangipane Turta Tarifi
Armutlu Frangipane Turta

Malzemeler

  • Hamur işi için: 1,5 su bardağı çok amaçlı un (210 gram), not 1'e bakın 3 yemek kaşığı süper ince şeker (45 gram), not 2'ye bakın 1 çubuk tuzsuz tereyağı , soğutulmuş (110 gram) 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı soğuk su Haşlanmış armutlar için: 3 adet küçük ila orta boy armut , not 3'e bakınız 2 su bardağı su ½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın ½ su bardağı şeker (50 gram) Frangipane için: 1 çubuk tuzsuz tereyağı , küp doğranmış, oda sıcaklığında (110 gram) ½ su bardağı toz şeker (100 gram) 1 su bardağı tepeleme öğütülmüş badem (110 gram) ⅓ su bardağı çok amaçlı un (40 gram) 3 orta boy yumurta , oda sıcaklığında
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hamur: Bir karıştırma kabında un ve şekeri birleştirin. Karıştırın.
  2. Tereyağını ekleyin. Un karışımına tereyağını kırıntı benzeri bir doku elde edene kadar elinizle karıştırın (tereyağını kırın, biraz unla karıştırın ve tamamen kırılana kadar devam edin, şüpheniz varsa hamur işi videomu izleyin).
  3. Yumurta sarısı ve su ekleyin. Ellerinizle hamur oluşturmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika sürecektir. Parmaklarınıza çok yapışmayan güzel bir hamur topu oluşturmak istiyorsunuz (ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar ısınır ve yapışkanlaşır).
  4. Kaseyi streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  5. Armutlar: Hamurun soğumasını beklerken armutları hazırlayın, sonra da frangipane. Armutları yıkayın ve her birini ikiye bölün. Soyun ve çekirdeklerini ve sert kısımlarını çıkarın. Küçük bir tencerede su, şeker ve tarçını birleştirin. Armutları ekleyin, karıştırın ve kaynatın. Ateşi kısın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Hazır olduğunda suyu süzün ve armutları daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun.
  6. Frangipane tart için armutları haşlama
  7. Frangipane: Bir karıştırma kabında, el mikseriyle tereyağı ve şekeri soluk ve kremsi olana kadar çırpın. Badem, un ve yumurtaları ekleyin. İyi birleşene kadar mikserle karıştırın. Bir kenara koyun.
  8. Tart: Hamuru ikiye bölün (2 tart yaparken). Unlanmış bir tezgahta, hamurun yarısını yaklaşık ¼ inç kalınlığında/0,5 santimetre açın. Hamuru yağlanmış 7 inçlik bir sandviç tepsisine aktarın (veya tabana pişirme kağıdı koyun ve yanlarını tereyağıyla yağlayın).
  9. Parmak uçlarınızı kullanarak hamuru tavanızın/tencerenizin köşelerine bastırın. Yırtılmayı önlemek için hamuru bir elinizle kaldırın ve sonra diğer elinizle köşeye bastırın. Fazla hamuru bir bıçak kullanarak kesin. Başka bir tavanız varsa işlemi tekrarlayın.
  10. Önceden ısıtılmış 350°F/180°C fırında 10 dakika pişirin. Çıkarın, frangipane ile doldurun ve pişmiş (ve süzülmüş) armutlarla süsleyin.
  11. Tekrar fırına koyun ve aynı sıcaklıkta 20 dakika daha (veya iç harcı katılaşana kadar) pişirin.
  12. Hazır olduğunda, kalıptan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin. İyi yağlanırsa, kolayca çıkacaktır.
  13. Üzerine pudra şekeri (isteğe bağlı) serpip servis edin!

Paylaş



Alerjenler

Gluten içeren tahıllar
Yumurta ve yumurta ürünleri
Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."