Baked Pumpkin Polenta Tarifi

Baked Pumpkin Polenta Tarifi
Baked Pumpkin Polenta

Malzemeler

  • 2 tablespoons olive oil 2 tablespoons butter8 to 10 fresh sage leaves1 (15 ounce) can pure pumpkin puree5 1/2 cups water1 1/2 teaspoons kosher salt, or to taste1/2 teaspoon freshly ground black pepper1 1/2 cups fine ground yellow cornmealpinch cayenne (optional)1/4 cup milk1 1/2 cups grated Parmigiano Reggiano or pecorino cheese2/3 cup grated Monterey Jack or mozzarella cheese
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Add olive oil to a saucepan set over medium-high heat; add butter, and heat until melted. Toss in sage leaves and fry until they are dark green and have stopped bubbling, 20 to 30 seconds. Turn off the heat; remove sage leaves to a paper towel-lined plate and set aside. Fried sage leaves can be stored in the refrigerator and used to garnish the tops later.
  2. Add pumpkin to the pan, pour in water, and turn heat to high. Whisk and bring to a boil. Season with salt and pepper.
  3. With mixture boiling, slowly sprinkle in cornmeal, whisking constantly. Reduce heat to medium-low, and cook, stirring occasionally, until cornmeal is creamy, soft, and no longer gritty, about 25 minutes.
  4. Turn off heat; add cayenne, milk, and Parmigiano Reggiano cheese. Whisk thoroughly until evenly combined.
  5. Generously grease a 9x9-inch cake pan with olive oil; spread polenta evenly into the pan. Let cool to room temperature. Wrap and chill in the refrigerator for at least 3 hours. 
  6. Preheat the oven to 425 degrees F (220 degrees C). Invert cold, firm polenta onto a cutting board and cut into 8 equal portions. 
  7. Transfer to a lined baking sheet, and top each piece with grated Monterey Jack cheese. Sprinkle tops with paprika or cayenne, if desired.
  8. Bake in the preheated oven until polenta is heated through, and the edges are turning golden-brown, about 30 minutes. Garnish tops with fried sage and serve.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."