Beşamel Soslu Patlıcan Kebabı Tarifi

Beşamel Soslu Patlıcan Kebabı Tarifi
Beşamel Soslu Patlıcan Kebabı

Malzemeler

  • * 2 adet bostan patlıcanı, * 500 g kuşbaşı et, * 2-3 diş sarımsak, * 2 adet kuru soğan, * 3-4 yemek kaşığı kırmızı biberli domates sosu (veya 2 yemek kaşığı domates salçası), * tuz, * karabiber, * pul biber, * 1 adet yeşil biber. kızartmak için* sıvı yağ. beşamel sos için* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, * 2 yemek kaşığı un, * 2 su bardağı süt, * tuz, * karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bostan patlıcanını alacalı soyarak bir parmak kalınlığında dilimleyelim. Tuzlu suda bekletelim. Daha sonra suyunu süzdürüp kurulayarak sıvı yağda hafifçe kızartalım. Kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağını çektirelim. Bu arada kuşbaşı doğranmış etleri tavaya alarak sulanıncaya kadar pişirelim. Hafif suyunu çekmeye başlayınca piyazlık doğradığımız soğanları ve ince doğranmış yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım. Biberler ve soğanlar hafif pişmeye başlayınca domates sosunu, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatlarını ilave edelim. Biraz da sıcak su ekleyerek sulu bir et sote gibi pişirelim. Ben mevsiminde olmadığı için önceden hazırladığım domates sosunu kullanmayı tercih ettim. Siz dilerseniz taze domates rendelerek kullanabilirsiniz, veya domates ve biber salçası kullanabilirsiniz. Et sote pişmek üzereyken ocaktan alalım. Önceden kızarttığımız patlıcanları fırın kabına dizelim. Hazırladığımız et soteyi patlıcanlarn üzerine paylaştıralım. Suyunun da tamamını kaba boşaltalım. Fırın kabını fırına sürerek yaklaşık 180 derecede etler hafif kızarıp yemeğin suyu kaynayıncaya kadar pişirelim. Bu arada küçük bir tencerede beşamel sosunu hazırlayalım. Bunun için 2-3 kaşık sıvı yağa 2 kaşık un ekleyip kısık ateşte karıştıralım. Çok bekletmeden 2 su bardağı soğuk sütü çırpıcı tel ile hızlıca karıştırarak ilave edelim. Beşamel sos kaynamaya başlayıncaya kadar  muhallebi yapar gibi karıştırarak pişirelim. Bu aşamada biraz tuz ve karabiber de ilave edelim. Beşamel sos hazır olunca fırında pişmekte olan etlerin üzerine sosu paylaştıralım. Her patlıcanın üzerine ayrı ayrı sos dökerseniz servis açısından da kolaylık olur. Dilerseniz etleri yeteri kadar pişirip beşamel sosu ilk aşamada da dökebilirsiniz Böylece fırına koy çıkar uğraşmamış olursunuz. Ben etler çok pişmeden aldığım için önceden fırına atmayı tercih ettim. Bu arada da sosu hazırlamaya fırsatım oldu. Siz kendi zevkinize göre hareket edebilirsiniz. Et olarak yumuşak ve yağsız dana eti kullanırsanız tadına doyum olmaz harika bir yemek oluyor, kesinlikle tavsiye ederim:)

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."