Budin (Puerto Rican Bread Pudding) Tarifi

Budin (Puerto Rican Bread Pudding) Tarifi
Budin (Puerto Rican Bread Pudding)

Malzemeler

  • 1 cup water2 (3 inch) cinnamon sticks15 whole cloves1 teaspoon anise seed2 cups white sugar, divided2 tablespoons water1 (1 pound) loaf day-old bread4 cups evaporated milk4 large eggs1 teaspoon vanilla extract0.75 teaspoon salt0.25 cup butter, melted
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bring 1 cup water to a boil in a small saucepan over high heat. Add cinnamon sticks, cloves, and anise seed. Cover and set aside to steep for 15 minutes.
  2. Meanwhile, combine 1/2 cup sugar and 2 tablespoons water in a saucepan over medium-high heat. Stir occasionally to dissolve sugar completely, but stop stirring once the mixture comes to a boil. Stay near the stove to monitor the color, swirling the pan gently to redistribute the sugar as the caramel begins to darken. Cook to about 310 degrees F (160 degrees C), or until the sugar turns light golden brown, then pour into a 9x5-inch loaf pan. Set aside to allow caramel to harden.
  3. Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  4. Remove crust from day-old bread, tear bread into cubes, and place into a large mixing bowl. Strain spice tea through a fine mesh sieve to remove spices. Add to bread along with evaporated milk. Stir to evenly moisten and set aside for 10 minutes.
  5. While the bread mixture sits, whisk eggs in a large mixing bowl along with remaining 1 1/2 cups sugar, vanilla, salt, and melted butter. Stir in moistened bread mixture until evenly mixed. Pour into the loaf pan over the caramel.
  6. Line a roasting pan with a damp kitchen towel. Place the loaf pan on the towel, inside the roasting pan, and place roasting pan on oven rack. Fill the roasting pan with boiling water to reach halfway up the sides of the loaf pan.
  7. Bake in the preheated oven until a toothpick inserted into the center comes out clean, about 1 hour and 15 minutes.
  8. Cool in the pan for about an hour, then refrigerate until cold, 2 hours more.
  9. When ready, invert the budin onto a serving plate. The caramel will have turned to syrup and will cover the budin like a sauce.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."