Champagne Chicken Tarifi

Champagne Chicken Tarifi
Champagne Chicken

Malzemeler

  • 4 skinless, boneless chicken breasts2 teaspoons kosher salt, plus more as needed2 tablespoons olive oilfreshly ground black pepper to tastecayenne to taste2 generous cups thickly sliced mushrooms1/4 cup diced shallots3 cloves garlic, finely minced4 teaspoons all-purpose flour2 cups champagne or any sparkling wine1/2 teaspoon tomato paste2 teaspoons fresh thyme leaves1 1/2 cup chicken broth1/2 cup heavy cream1 tablespoon balsamic vinegar, optional
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Season chicken with salt on both sides.
  2. Heat olive oil over high heat in a nonstick pan large enough to hold the chicken breasts in a single layer, and cook chicken on both sides until lightly browned, 3 to 4 minutes per side. While the first side is browning, season tops of breasts with black pepper and cayenne to taste.
  3. Once both sides are browned, turn off heat, and transfer chicken to a plate, and reserve. Chicken can be transferred into the refrigerator until needed.
  4. Melt butter in the pan over medium-high heat, then add mushrooms and a pinch of salt to the pan cook, stirring occasionally, until the mushrooms begin to brown.
  5. Stir in shallots and garlic, and cook, stirring, until shallots turn translucent, 3 to 5 minutes. Sprinkle in flour and cook, stirring, until the flour disappears and starts sticking to the bottom of the pan, about 1 minute.
  6. Pour in champagne and use a spatula to scrape any caramelization off the bottom of the pan. Let mixture simmer until the champagne has reduced by about half, and has thickened enough that the trail left by a spatula dragged across the bottom of the pan takes a few seconds to fill in, 5 to 10 minutes.
  7. Stir in tomato paste, fresh thyme, and chicken broth, and wait for the sauce to return to a simmer. Stir in cream, and let the sauce cook until reduced and thickened enough to coat a spoon, about 10 minutes. Reduce heat to low.
  8. Stir in balsamic vinegar, and return reserved chicken to the pan. Finish cooking the chicken by simmering gently in the sauce, turning over and basting every few minutes, until an instant-read thermometer inserted near the center maintains a temperature of 150 degrees F (66 degrees C) for 3 to 4 minutes. The time it will take to complete cooking the chicken breasts will vary, but internal temperature is a sure guide to doneness.
  9. Taste for seasoning, and serve chicken immediately with sauce spooned over the top.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."