Chicken Adobo Tacos Tarifi

Chicken Adobo Tacos Tarifi
Chicken Adobo Tacos

Malzemeler

  • 2 Tablespoons white vinegar1 Tablespoon fish sauce1/2 teaspoon avocado oil2 teaspoons white sugarPinch of ground white pepper, or to taste1 large, ripe mango, peeled and diced1 Roma tomato, seeded and diced1/4 cup minced red onion1/4 cup minced jalapeño pepper, seeds and membranes removed1/2 cup chopped cilantro
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Combine soy sauce, vinegar, bay leaves, and garlic in a large plastic bag with a zipper. Gently squeeze to mix well. Add chicken and coat with marinade. Squeeze out as much air from the bag as possible, coat all the chicken pieces with marinade, seal, and refrigerate for at least 20 minutes.
  2. Meanwhile, combine vinegar, fish sauce, avocado oil, sugar, and black pepper in a bowl for the salsa. Stir with a whisk or fork until sugar is dissolved. Add mango, tomato, red onion, jalapeño, and chopped cilantro to the bowl. Toss to combine, and refrigerate salsa until ready to serve.
  3. For tacos, remove chicken pieces from the marinade and reserve the marinade.
  4. Heat oil in a large nonstick skillet over medium-high heat. Carefully add the chicken thighs, and brown on each side, 1 to 2 minutes, then remove chicken to a plate.
  5. To the same skillet, add onion, and cook for about 1 minute. Stir in minced garlic and cook until fragrant, about 30 seconds. Add reserved marinade, water, brown sugar, and black pepper, and bring to a boil.
  6. Return chicken to the skillet, smooth side down. Reduce heat to low, and simmer chicken uncovered, about 15 minutes. The liquid should bubble gently. Turn chicken and simmer 10 minutes more. Remove chicken from skillet to rest.
  7. Cook sauce over medium heat until syrupy, thick, and reduced, about 10 minutes. Remove skillet from heat. Remove bay leaves and discard.
  8. Slice chicken into 1/2-inch slices and return to the skillet to coat in the sauce. Garnish with fresh cilantro and chopped green onions, if desired.
  9. Fill each tortilla with chicken strips and top with mango salsa. Serve immediately.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."