Chicken Fra Diavolo Tarifi

Chicken Fra Diavolo Tarifi
Chicken Fra Diavolo

Malzemeler

  • 6 bone-in, skin-on chicken thighsSalt and pepper, to taste1 Tablespoon olive oil1 Tablespoon unsalted butter1 small onion, chopped1 hot red pepper, chopped, see note4 cloves garlic, minced2 teaspoons dried Italian seasoning1 teaspoon crushed red pepper flakes, or to taste1/2 cup white wine, such as Pinot Grigio1 Tablespoon tomato paste1 14.5-ounce can crushed fire-roasted tomatoes1 Tablespoon minced fresh basil, plus more for optional garnish1 Tablespoon minced fresh parsleyShredded Parmesan cheese, to taste
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat the oven to 375 degrees F (190 degrees C).
  2. Pat chicken thighs dry with paper towels, and trim away extra skin and excess fat. Season each chicken thigh with salt and pepper on both sides.
  3. In a large, oven-safe skillet, heat olive oil and butter over medium heat.
  4. When the butter is bubbling, add chicken thighs. Being careful not to crowd the skillet, work in batches to brown each thigh, 3 to 5 minutes per side. When all the thighs are browned, remove to a plate and keep warm.
  5. To the same skillet, add chopped onions and hot red pepper. Cook until the onions begin to soften, about 3 minutes. Add garlic, Italian seasoning, and crushed red pepper flakes and cook until garlic is fragrant, about 30 seconds.
  6. Stir in wine, add tomato paste, and cook about 3 minutes. Add crushed tomatoes and minced basil and cook until sauce thickens slightly, about 5 minutes. Nestle browned chicken thighs, skin side up, into the sauce, and add any accumulated juices.
  7. Place skillet in oven; bake until an instant-read thermometer reads at least 165 degrees F (74 degrees C) when inserted near the center of chicken thighs.
  8. Sprinkle with minced fresh parsley and garnish with additional basil leaves, if desired. Top with shredded Parmesan cheese, to taste. Serve warm.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."