Filipino Steamed Rice, Cebu Style Tarifi

Filipino Steamed Rice, Cebu Style Tarifi
Filipino Steamed Rice, Cebu Style

Malzemeler

  • 1 pound pork belly, cut into 3/4-inch cubes2 teaspoons Chinese cooking wine1 teaspoon oyster sauce1 teaspoon cornstarch0.5 teaspoon sesame oil0.25 teaspoon salt1 pinch ground black pepper1 teaspoon vegetable oil1 tablespoon minced garlic0.5 tablespoon fried shallots3 cups water1 tablespoon light soy sauce, or to taste0.25 teaspoon dark soy sauce0.25 pound uncooked medium shrimp, peeled and deveined1 tablespoon cornstarch3 tablespoons water2 tablespoons frozen peas2 tablespoons vegetable oil2 tablespoons minced garlic2 cups cooked jasmine rice, cooled, or more to taste1 teaspoon oyster sauce1 teaspoon light soy sauce3 drops sesame oil, or to taste
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mix pork belly with cooking wine, oyster sauce, cornstarch, sesame oil, salt, and black pepper in a bowl. Marinate in the refrigerator, at least 20 minutes.
  2. Heat vegetable oil in a pot over medium-high heat. Add garlic and shallots; cook and stir until fragrant, about 1 minute. Add the pork pieces; fry until browned, about 6 minutes. Pour in water, light soy sauce, and dark soy sauce. Cover with a lid and bring stew to a boil. Reduce heat to medium and cook until pork becomes tender and water is reduced by half, about 30 minutes.
  3. Cut shrimp into 3/4-inch pieces. Mix cornstarch and water together in a bowl.
  4. Bring stew to a boil. Add the shrimp and peas; cook until shrimp changes color, about 2 minutes. Quickly stir in the cornstarch mixture. Cook and stir until gravy is thickened, 7 to 10 minutes.
  5. Heat oil in a wok over medium-high heat. Saute garlic until fragrant, about 1 minute. Increase heat to high. Add rice; cook, breaking up the rice with a spatula, until loosened, 3 to 5 minutes. Add oyster sauce and soy sauce. Cook and stir until rice is fluffy and heated through, about 3 minutes. Add remaining sesame oil.
  6. Divide fried rice between 3 or 4 bowls. Portion the pork and shrimp stew equally over the rice.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."