Greek-Style Beef Stew (Stifado) Tarifi

Greek-Style Beef Stew (Stifado) Tarifi
Greek-Style Beef Stew (Stifado)

Malzemeler

  • 3 pounds boneless beef chuck roast, cut into 2-inch cubes2 teaspoons freshly ground black pepper1 tablespoon kosher salt4 tablespoons olive oil, divided1 pound small shallots0.5 cup diced onion4 cloves garlic, minced1 pinch kosher salt3 tablespoons tomato paste0.25 cup red wine vinegar1 cup white wine2 teaspoons white sugar0.25 teaspoon ground cinnamon0.125 teaspoon ground allspice1 pinch ground cloves1 teaspoon dried oregano2 large bay leaves2 sprigs fresh rosemary2 cups beef broth, or more as needed
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Gather all ingredients.
  2. Place beef in a bowl and season generously with pepper and kosher salt. Cover and transfer to the refrigerator until ready to use; up to 1 day is fine.
  3. Leaving the root ends in place, cut off the shallot tops. Remove and discard skins.
  4. Heat 2 tablespoons oil in a heavy skillet over high heat. Add ½ of the beef and cook until nicely seared, 4 to 6 minutes per side. Remove to a plate and repeat to sear remaining beef.
  5. Turn off the heat and add 1 tablespoon oil to the empty skillet. Add shallots and let the skillet cool for 2 to 3 minutes. Turn the heat back on to medium and toss shallots until browned, 2 to 4 minutes. Remove shallots to a plate.
  6. Add the remaining 1 tablespoon oil to the skillet with onion, garlic, and a pinch of salt; cook and stir for about 1 minute. Stir in tomato paste and cook until toasted, about 2 minutes.
  7. Add red wine vinegar and white wine and bring to a boil while scraping the browned bits of food off the bottom of the pan with a wooden spoon. Increase heat to medium-high and add sugar, cinnamon, allspice, cloves, oregano, bay leaves, and rosemary sprigs. Stir to combine and cook until reduced by about half, 2 to 3 minutes.
  8. Add browned beef and shallots to the skillet and toss carefully until coated. Pour in 2 cups beef broth and bring to a simmer.
  9. Reduce heat to low or medium-low. Cover and cook at a gentle simmer for 1 hour, then uncover and cook for at least 1 more hour, stirring occasionally to move the beef and shallots around. Add more broth if needed during the cooking time and skim off some fat if preferred.
  10. The meat is done when a fork slides in easily, but the meat isn't falling apart on its own; it may take longer than 2 hours.
  11. Taste and adjust seasonings before serving.
  12. Serve and enjoy!

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."