Greek-Style Chicken Pops Tarifi

Greek-Style Chicken Pops Tarifi
Greek-Style Chicken Pops

Malzemeler

  • 2/3 cup plain Greek yogurt1/2 cup olive oil1 lemon, zested and juiced2 Tablespoons Greek seasoning1 Tablespoon minced fresh garlic1 teaspoon salt, or to taste1/2 teaspoon freshly ground black pepper, or to taste8 bone-in, skin-on chicken legsfresh parsley, cherry tomatoes, and Kalamata olives for garnish (optional)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Combine Greek yogurt, olive oil, lemon zest and juice, Greek seasoning, and garlic in a large resealable bag. Season with salt and pepper (see Note). Gently squeeze the ingredients inside the bag to mix.
  2. For each chicken leg, hold the bony tip with one hand and run a knife around the bone, just below the meaty part, cutting all the way to the bone. Use kitchen shears to sever the tendon, if necessary, and remove any exposed tendon.
  3. With the knife, push the meat down toward the meaty joint, being careful to avoid the slender secondary bone. Cut away as much as possible of the secondary bone.
  4. Again, push the meat down toward the meaty joint, forming a little ball. Remove skin and cartilage from the bony tip and remove any tissue with a knife or with kitchen shears.
  5. Place chicken pops inside the bag with the marinade. Seal the bag, with as little air inside the bag as possible. Gently squeeze chicken pops and marinade until pops are well coated. Marinate in the refrigerator for at least 3 hours, or up to 12 hours.
  6. Preheat the oven to 400 degrees F (200 degrees C), and line a baking pan with foil.
  7. Remove chicken pops from marinade. Reform the meaty ball, and wrap bony ends with a small piece of foil (see Note). Place on the prepared pan in a single layer.
  8. Bake in the preheated oven for 25 minutes. 
  9. Turn on the broiler, and set a rack 6 inches from the heat source.
  10. Broil until brown, 3 to 5 minutes per side. An instant read thermometer, inserted near the center, should read 165 degrees F (74 degrees C).
  11. Cool in the pan 2 to 3 minutes, then place on a serving plate. Garnish with parsley sprigs, cherry tomatoes, and Kalamata olives, if desired.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."