Homemade Phyllo (or Filo) Dough Tarifi

Homemade Phyllo (or Filo) Dough Tarifi
Homemade Phyllo (or Filo) Dough

Malzemeler

  • 2 cups all-purpose flour, plus more for kneading5 teaspoons olive oil0.5 teaspoon fine salt0.75 cup warm water (110 degrees F (43 degrees C))2 teaspoons white wine vinegar0.5 cup cornstarch2 tablespoons all-purpose flour
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Gather all ingredients.
  2. Place 2 cups flour in a mixing bowl and make a well in the center; drizzle in olive oil and add salt.
  3. Pour in warm water and white wine vinegar, then mix until dough just comes together and pulls away from the sides of the bowl, 1 to 2 minutes.
  4. Transfer dough to a lightly floured work surface and knead until smooth, using just enough flour to keep it from sticking to the work surface or your hands, 2 or 3 minutes. Continue to knead until dough is supple and elastic, about 5 more minutes.
  5. Wrap dough ball in plastic wrap and let rest at room temperature, 1 to 2 hours.
  6. Use a kitchen scale to divide dough into twenty 25-gram portions; roll each portion into a ball. Place on a plate and cover with plastic wrap to prevent dough balls from drying out while you begin to roll them out. Work in batches of 5.
  7. Mix cornstarch and 2 tablespoons flour together in a bowl. Dust a work surface and the first dough ball with cornstarch mixture.
  8. Flatten and roll out into a circle, about 5 inches in diameter. Dust again with cornstarch mixture. Set circle to one side. Roll out 4 more dough balls to about the same diameter and stack them on the first one, dusting each layer with more cornstarch mixture to keep them from sticking together.
  9. When you have 5 circles, roll out the stack to a larger circle about double in size, turning as you go to maintain a round shape. Separate each layer and lay out the circles. Reapply more cornstarch mixture where needed and restack them.
  10. Roll again until the 5-layer stack is paper-thin, about 10 to 12 inches in diameter. Place on a sheet of parchment paper; top with another piece of parchment. Gently roll up the dough; wrap it in plastic wrap and refrigerate.
  11. Repeat with the remaining 15 balls of dough in batches of 5.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."