İç Pilavlı Kuzu (But-Kol) Tarifi

İç Pilavlı Kuzu (But-Kol) Tarifi
İç Pilavlı Kuzu (But-Kol)

Malzemeler

  • * Kemikleri çıkartılmış kuzu but yada kol eti, * 1 tatlı kaşığı tuz, * 7-8  tane karabiber, * 1 defne yaprağı. İç pilav için* 1 kase sıcak su ile ıslatılmış pirinç, * 2 adet kuru soğan, * 2 kaşık tereyağı, * 1 avuç kadar kuş üzümü, * 1 tatlı kaşığı toz şeker, * 1 çay kaşığı yenibahar, * 1 çay kaşığı tarçın, * 1 çay kaşığı karabiber, * 1 çay kaşığı tuz, * 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık ( ben koymadım ama konulsa çok iyi olur), * 2 kase etin haşlama suyundan
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Merhabalar,Bugün sizinle yapımı çok kolay ama bir o kadar lezzetli ayrıca akşam yemeğine gelen misafirlerin çok hoşuna gidecek lezzetli bir yemek olan" iç pilavlı kuzu but" tarifini paylaşmak istiyorum. Görünüşü gösterişli ,yapımı kolay tarifimize. . . . . . . . Hadi başlayalım.YapılışıKasaptan 1 kuzu kol ya da 1 kuzu but alın. Aldığınız etin tüm kemiklerini çıkarttırın.Eve gelin etinizi yıkayın. Düdüklü tencerenize etinizi koyun. Etinize tuz, tane karabiber ve 1 defne yaprağı ekleyin. Ete suyunu da koyup 50-60 dakika kadar pişirin.Bu süre düdüklü den düdüklüye, etten ete değişebilir. Siz piştiğini kokusundan zaten anlarsınız. Pişme zamanını siz ayarlayın ama et iyice pişmiş olmalı fırın da pişmeyecek sadece kızaracak. . O nedenle güzel olmasını istiyorsanız etinizi iyi pişirin.Siz bu arada 1 kase pirincinizi derin bir kasede kaynar su ile ıslatın. Pirincinizin içine tuz ve 3-4 damla limon suyu ekleyin.1 avuç kuş üzümünü yıkayın ve kaynar su ile ıslatın. Üzümler su da beklesin ve şişsin.Etiniz pişti. Etinizi düdüklü den bir borcama alınız etin suyundan da 5-6 kepçe borcam da ki etlere ekleyiniz. Etinizin üstünü limon ile ovup üstlerine şöyle bir toz şeker ekiniz ki etler fırın da nar gibi kızarsın. Etiniz hazır. . Şimdi fırın da kızarma zamanı.Ama eti fırına pilavı ocağa koyduktan sonra vereceğiz bu nedenle etimiz borcam da biraz beklesin.Biz pilavımızı hazırlayalım. Pirincimizi süzelim ve musluğun altında süzgeç için de ovalayarak pirincimizi yıkayalım. Şimdi pirinçler süzgeçte süzülsün ve sırasını beklesin.Pilav tencerenizi alın. Soğanları küp küp doğrayın. 2 kaşık tereyağ ile soğanı kavurun 1-2 dakika sonra soğanlara 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek soğanları o şekilde kavurun. . . şimdi kuş üzümlerini ekleyerek kavurmaya devam edin. . Bu aşamada dolmalık fıstık ekleyecekseniz onu da ekleyin 1-2 onu da kavurun.Kavrulmuş soğana yıkanmış süzülmüş pirincinizi ekleyin ve pirincinizi biraz kavurun. . Pirinçler cam gibi şeffaflaşacaktır. Bu kadar kavurmak yeterli olacaktır. Şimdi pirincinize yenibahar, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin.Pirincinizi karıştırın ki baharatlar pirinç ile  iyice karışsın.Şimdi haşladığınız etinizin düdüklüde kalan haşlama suyunu pilava ekleyelim.Ben 1 kase pirince 2 kase sıcak et suyu ekledim. Benim pirincim  sert pirinçti o nedenle çok su kaldırdı. Sizin ki taze pirinç ise 1 kaseye 1, 5 kase et suyu ekleyin.Daha önce de yazmıştım. Pilavın ne kadar su kaldıracağını anlamak için 1 tane kuru pirinçi ön dişleriniz ile kırın. Çat diye kırılıyorsa pirinç kuru pirinçtirçok su kaldırır. Dişinizle zor kırılıyor dişleriniz ile ezmeniz gerekiyorsa pirinç taze pirinçtir az su kaldırır.Pilavın suyunu verdikten sonra tencerenin kaynamasını bekleyin. Pirincinin suyu kaynadı şimdi pilavınızı en düşük gözlü ocağa alın tencerenin altını kısın ve pilavın pişmesini bekleyin.Pilav pişerken siz fırınınızın sadece üstünü kızartan ızgara ayarına getirin 3-4 dakika fırın ısınsın. . Etinizi fırına veriniz etiniz kızarsın ara da sıra da fırınınızı açıp borcama koyduğunuz etin suyundan kepçe ile alıp etlerin üstüne dökün etler hem kızarsın hem de kurumasın. . Etler nar gibi kızardı işlem tamam.Pilavınız pişti. Pişen pilavınızın üstüne bir kağıt havlu koyup kapağını kapatın 5 dakika demlensin.Pilavı borcama boşaltın. Kızarmış etleri de pilavın üstüne koyun.Yemeğiniz hazır afiyetler olsun.Not : Bu yemek kuzu incik ile de çok güzel olur sadece düdüklüde incikleri haşladıktan sonra kemiklerini çıkartıp eti fırına kemiksiz olarak vermeyi unutmayın. İncik kemikli olarak masaya gelince bence hoş görünmüyor. Tabii ki bu benim fikrim. . Siz nasıl isterseniz öyle sunun :)))))Bu tarifi ete  su koymadan su eklemeden  tencere de ,güveç de ,fırın da da yapacağınız, kızartacağınız  gibi pişirme poşetin de de yapabilirsiniz.Bu şekilde pişirmeyi ben tercih ettim.Siz öyle de pişirebilirsiniz.Tercih sizin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."