Kuşbaşı Dana Etli Hünkar Beğendi Tarifi

Kuşbaşı Dana Etli Hünkar Beğendi Tarifi
Kuşbaşı Dana Etli Hünkar Beğendi

Malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı dana eti 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 adet dolmalık biber yahut 3-4 adet sivri biber 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı su 1 silme çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Beğendi kısmı için: 1,5 kilogram bostan patlıcanı 2,5 bardak süt 3 tepeleme çorba kaşığı un 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4 çorba kaşığı tereyağı 1 silme çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce sarımsakları soyun ve incecik kıyın.
  2. Biberleri iri iri doğrayın.
  3. Soğanları küp küp yemeklik doğrayın ve tavada yağ ile rengi dönene kadar kavurun.
  4. Kavrulan soğanların üzerine kuzu etini ilave edin ve orta ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
  5. Doğradığınız biber ve sarımsakları etin üzerine ilave edin.
  6. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın.
  7. Domates salçası, 3 bardak su, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
  8. Kaynamaya başlayan tencerenin kapağını kapatın, ocağın altın kısın ve bu şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
  9. Siz bu arada beğendi kısmını hazırlamak için patlıcanları kürdan yardımıyla delin ve ocakta direkt ateşin üzerinde döndüre döndüre közleyin.
  10. İyice yumuşayana kadar közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla kıyın.
  11. Bir tencereye tereyağını ve unu alarak kısık ateşte karıştıra karıştıra kavurun.
  12. Rengi altın sarısı olana kadar kavurduğunuz karışımın üzerine közlediğinizi patlıcanları ilave edin ve yine kısık ateşte patlıcanlar iyice ezilene kadar pişirmeye devam edin.
  13. Tencereye rendelenmiş kaşarı, tuzu, ılık sütü ve muskatı ilave edin, 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  14. Servis tabağına önce beğendiyi alın, üzerine etleri yayarak maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."