Mantar ve Kestane Rotolo Tarifi

Mantar ve Kestane Rotolo Tarifi
Mantar ve Kestane Rotolo

Malzemeler

  • 30g Mantar 240g Kestane 3 Çalot 3 diş Sarımsak 3 dal biberiye 500g Mantar 2 yemek kaşığı Soya Sosu 125ml Beyaz Şarap 350g Lazanya Tabakaları 4 yemek kaşığı Ekmek kırıntısı 1/2 avuç Adaçayı Trüf Yağı servis etmek için
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kurutulmuş mantarları 350 ml kaynar suda bekletin ve ihtiyaç duyana kadar bir kenara koyun.
  2. Kestanelerin ¾'ünü 150 ml suyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Kalan kestaneleri iri parçalar halinde doğrayın
  4. . Büyük bir yapışmaz tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  5. Arpacık soğanlarını bir tutam tuzla yumuşayana kadar kavurun, ardından sarımsağı, doğranmış kestaneleri ve biberiye ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.
  6. Yabani mantarları, 2 yemek kaşığı yağı ve biraz baharatı ekleyin.
  7. Yumuşayana kadar 3 dakika pişirin.
  8. Kurutulmuş mantarları süzün ve iri parçalar halinde doğrayın (ıslatma sıvısını saklayın), ardından bunları da soya sosuyla birlikte ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.
  9. Şarabı, saklanan mantar suyunu ve kestane kremasını bir sos oluşturmak için çırpın.
  10. Baharatlayın, ardından yarısını tavadaki mantar karışımına ekleyin ve sos parlaklaşana kadar 1 dakika pişirin.
  11. Biberiye dallarını çıkarın ve atın, ardından karışımı bir kenara koyun.
  12. Fırını 180C/160C fan/gaz 4'e ısıtın.
  13. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın ve büyük bir kase buzlu suyu hazırlayın.
  14. Lazanya yapraklarını kaynar suya 2 dakika veya yumuşayana ve biraz pişene kadar bırakın, ardından hemen soğuk suya daldırın.
  15. Parmaklarınızı kullanarak yaprakları dikkatlice ayırın ve temiz bir mutfak havlusuna aktarın.
  16. Her yaprağın alttaki üçte ikisine bir kaşık sos sürün, ardından kendinizden uzağa doğru yuvarlayarak kısa uçları yuvarlayın.
  17. Her ruloyu ikiye kesin, ardından makarna rulolarını masada servis etmekten mutluluk duyacağınız bir turta tabağına kesik tarafları yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
  18. Tüm yaprakları yuvarladıktan sonra kalan mantar sosunuz varsa, bunu açıkta kalan makarna rulolarından birkaçına itin.
  19. Sosun geri kalanını makarnanın üzerine dökün, ardından 10 dakika veya makarna şişle test edildiğinde artık hiçbir direnç göstermeyene kadar pişirin.
  20. Bu arada, ekmek kırıntılarını, son 2 yemek kaşığı zeytinyağını, adaçayı yapraklarını ve biraz baharatı bir kaseye koyun ve her şeyi karıştırın.
  21. Rotoloyu kırıntılar ve adaçayı ile serpin, sonra üstü kızarana ve adaçayı yaprakları çıtır çıtır olana kadar 10 dakika daha pişirin.
  22. Makarnanın sosu emmesi için 10 dakika soğumaya bırakın, sonra isterseniz yemeğinizi masaya koymadan önce biraz trüf yağı gezdirin.

Paylaş



Alerjenler

Gluten içeren tahıllar
Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."