Mantarlı Risotto Tarifi

Mantarlı Risotto Tarifi
Mantarlı Risotto

Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan 1/3çay bardağı zeytinyağı (50-60 ml) 200 gram mantar (Porcini, kültür veya kestane mantarı) 3 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı (80-90 g) 200 gram risotto pirinci (Carnaroli, Arborio ve Vialone Nano) 1 litre sebze suyu (arzuya göre tavuk veya et suyu) 1/4 su bardağı beyaz şarap(50-60 ml) 60 gram rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mantarlı Risotto Tarifi Soğanları ince ve küçük olacak şekilde küp küp doğrayın. Mümkün olabildiğince küçük ve eşit boyda doğramaya özen gösterin.
  2. Zeytinyağını tencereye alarak kısık ateşte ısıtın. Üzerin soğanları ekleyin, karıştırarak ve renk almasını önleyerek kısık ateşte terletin. Soğanlar transparan hale gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın. Saplarını ayıklayıp ince dilimler halinde doğradığınız mantarları ekleyip sotelemeye başlayın.
  4. Bu sırada mantarlar ayrı tavada pişerken risotto pirincini soğanlar ekleyip karıştırın. Pirinçler iyice ısınana dek karıştırmaya devam edin.
  5. Bu aşamadan sonra mantarları kontrol edin suyunu salıp çektiyse ocaktan alın.
  6. Pirinçlerin iyice ısındığına emin olduktan sonra orta-yüksek ateşe alıp birkaç dakika daha pişirin ardından beyaz şarabı ekleyin, bir kısmı uçacaktır. Pirinçler kalan sıvıyı çekene kadar karıştırın.
  7. Ardından sıcak sebze suyunu (veya arzuya göre et/tavuk suyu) her seferinde bir kepçe olmak üzere pirinçlerin üzerine ekleyerek karıştırın. Suyu çektikçe pirinç nişastasını salacak ve kıvam almaya başlayacaktır.
  8. Çekebileceği kadar suyu azar azar yedirip nişastasını iyice saldığına emin olduktan sonra kıvam kontrolü yapın. Spatula ile tencerenin bir ucundan diğer ucuna doğru çektiğinizde tavanın dibini görebiliyorsanız doğru kıvamı yakalamışsınız demektir.
  9. Son olarak kalan tereyağını, rendelenmiş parmesanı ve sotelediğiniz mantarları ekledikten sonra dikkatlice karıştırın veya tencereye ileri geri hızlıca hareket ettirerek bütünleşmesini sağlayın.
  10. Damak tadınıza göre tuz ve beyaz biber tozu ilave ederek servis edebilirsiniz. Servis tabağına alıp hafifçe yaydırın ve arzuya göre üzerine kıyılmış maydanoz serperek vakit geçirmeden sıcak olarak servis edin. Buon appetito!
  11. Ayrıca Köfte Tarifleri isimli menüye bakabilirsiniz.
  12. Daha Fazla içerik için Enfes Yemek Tarifleri ana sayfamızdan menülere bakabilirsiniz

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."