Panettone Tarifi

Panettone Tarifi
Panettone

Malzemeler

  • 0.33333334326744 cup warm water (110 degrees F/45 degrees C)2 (.25 ounce) packages active dry yeast4 cups all-purpose flour0.5 cup warm milk0.66666668653488 cup white sugar4 eggs2 egg yolks1 teaspoon vanilla extract12 tablespoons unsalted butter2 cups candied mixed fruit2.5 teaspoons grated lemon zest2 tablespoons orange zest2 tablespoons butter, melted1 egg yolk1 tablespoon cream3 (7 x 4-inch) round paper panettone molds
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. To make sponge, warm a small bowl by rinsing it with hot water. Pour in warm water and sprinkle 1 package yeast on it. Let stand until yeast has dissolved. Stir in 1/2 cup flour, cover with plastic wrap, and let stand 30 minutes, or until doubled. Sprinkle remaining yeast over warm milk. Let stand until dissolved. Beat together sugar, eggs, egg yolks, and vanilla. Stir in milk-yeast mixture. Add sponge and stir until well incorporated.
  2. Combine butter and remaining 3 ½ cups flour until crumbly. Slowly pour in egg mixture and beat on high speed 3 to 4 minutes, until dough is elastic looking and long strands form. Beat in fruit and zests. Turn dough into oiled bowl, cover with plastic wrap, and leave in a warm place to rise until doubled, about 2 to 3 hours.
  3. Brush inside of three 7 x 4-inch paper molds with melted butter. Turn dough out onto a lightly floured work surface and knead a few times to deflate. Divide dough into 3 pieces. Roll each piece into a ball and drop into prepared molds; place on a baking sheet about 4-inches apart and cover loosely with plastic wrap. Let rise in a warm place until doubled again, about 2 hours.
  4. Preheat the oven to 400 degrees F (200 degrees C). Cut an X in top of each loaf with oiled scissors. Combine egg yolk with cream. Brush tops of loaves lightly with egg wash.
  5. Place baking sheet with loaves in bottom 1/3 of preheated oven. After 10 minutes, lower heat to 375 degrees F (190 degrees C). Continue to bake for 30 more minutes; if tops get too brown, cover with foil. Loaves are done when a wooden skewer inserted into centers comes out clean. Cool on wire rack.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."