Preserved Lemon Blueberry Pie Tarifi

Preserved Lemon Blueberry Pie Tarifi
Preserved Lemon Blueberry Pie

Malzemeler

  • pastry for a 9-inch lattice-top pie6 cups fresh blueberries3/4 cup sugar1 tablespoon organic lemon zest
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 1/4 cup diced preserved lemon2 tablespoons tapioca starch2 tablespoons cornstarch
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. On a lightly floured work surface, roll out half of the pie dough to fit a 9-inch pie dish. Gently fit it into the pan and trim edge to a 1/2-inch overhang. Cover with plastic wrap and refrigerate for at least 30 minutes.
  2. Roll out remaining dough into a circle and transfer to a sheet of parchment, baking sheet, or flat surface. Use a pastry wheel to cut into 1/2-inch strips. Cover with plastic wrap and refrigerate while you prepare the filling.
  3. Rinse and pick over blueberries to remove any stems; set aside. Combine sugar, tapioca starch, and cornstarch in a bowl and mix well (see Note). Add lemon juice, lemon zest, and diced preserved lemon. Toss blueberries with the sugar mixture.
  4. Preheat the oven to 425 degrees F (220 degrees C).
  5. Pour blueberry filling into chilled pie crust.
  6. Lay two strips of pastry over the filled pie in an X shape. Continue adding strips, alternating over-and-under, for the lattice pattern.
  7. Trim the lattice strips to a half-inch overhang, tuck them under the bottom crust, and crimp the edge to seal. Place the pie dish on a rimmed baking sheet to catch any drips.
  8. Bake in the preheated oven for 25 minutes, or until the edges of the crust are golden brown. Reduce the temperature to 350 degrees F (175 degrees C). Loosely cover the pie with foil to prevent over-browning. Continue baking until the juices are bubbling and the crust is a rich golden brown, about an hour more. The internal temperature of the pie should be 200 degrees F (93°C) on an instant-read thermometer.
  9. Cool pie on a wire rack for 4 hours to allow filing to set fully.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."