Salted Pumpkin Caramels Tarifi

Salted Pumpkin Caramels Tarifi
Salted Pumpkin Caramels

Malzemeler

  • 2/3 cup unsalted pumpkin seeds2/3 cup pumpkin puree1 1/4 cups heavy cream2 cups white sugar1/3 cup maple syrup1/4 cup light corn syrup1/4 cup of water3 tablespoons cold unsalted butter, cut into slices1/4 teaspoon ground cinnamon 1/8 teaspoon ground cloves1/8 teaspoon ground nutmeg1/8 teaspoon salt3/4 teaspoon white vinegar or lemon juiceFleur de Sel sea salt crystals for the top, as needed
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Toast pumpkin seeds in a dry pan over medium heat, tossing often, until they just start to turn a very light golden brown, about 3 minutes. Remove from heat; transfer to a bowl to cool. Cooled seeds should taste sweet and nutty; browning too much may make them taste burnt and bitter.
  2. Butter an 8x8-inch heatproof dish; line with parchment. After pressing the parchment into the dish, turn it over, so that parchment is buttered on both sides. Pour pumpkin seeds into prepared dish in an even layer.
  3. Whisk sugar, maple syrup, corn syrup, and water together in a heavy bottomed 3-quart or larger saucepan; set aside.
  4. Next, prepare everything you will need to finish the caramels, and set all ingredients within reach. Stir pumpkin purée and heavy cream together in a small saucepan; place over low heat. Place butter slices in a small dish; measure cinnamon, cloves, nutmeg, and salt into another small dish. Measure vinegar, and place all ingredients near the stove, so that you can give your full attention to the caramel.
  5. Now, place the saucepan with cream and pumpkin mixture over low heat on the back of the stove. Place saucepan with sugar mixture over medium-high heat. Bring to a boil, whisking occasionally, then turn heat down to medium. Cook, stirring occasionally, until mixture reaches 245 degrees F (118 degrees C).
  6. Slowly stream in the warm cream and pumpkin mixture, whisking constantly, being careful the mixture doesn’t bubble up over the sides of the pan.
  7. Continue cooking on medium heat, whisking occasionally, until the mixture returns to temperature, between 240 and 245 degrees F (115 to 118 degrees C).
  8. Turn off heat and stir in the butter, spices, salt, and vinegar until thoroughly combined.
  9. Transfer caramel very slowly into the baking dish, without disturbing the layer of pumpkin seeds. Cool 10 minutes. Sprinkle flaky sea salt crystals over the top, to taste.
  10. Cool to room temperature, wrap, and chill in the refrigerator until cold, about 30 minutes. This will make the cutting easier.
  11. Cut into 64 pieces with a long thin knife, cleaning the blade with a hot damp towel if it gets too sticky to make a clean cut.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."