Tencerede Hızlı Tavuk Risotto Tarifi

Tencerede Hızlı Tavuk Risotto Tarifi
Tencerede Hızlı Tavuk Risotto

Malzemeler

  • Risotto: 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet soğan (orta boy) 7 ons düğme mantarı (200 gram) 1 pound tavuk göğsü , küp doğranmış (440 gram) 2 su bardağı risotto pirinci (400 gram). Not 1 ve 2'ye bakın 4 su bardağı tavuk suyu , not 3'e bakın Baharat: 1 çay kaşığı tuz 3 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ¼ çay kaşığı karabiber Diğer: 1,5 ons tuzsuz tereyağı (45 gram) 3 ons parmesan peyniri (90 gram), not 6'ya bakın İsteğe bağlı: taze frenk soğanı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğanı incecik doğrayın.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve doğranmış soğanı ekleyin.
  3. Yarı saydam olana kadar soteleyin.
  4. Temizlenmiş ve dilimlenmiş mantarları ekleyin.
  5. Yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  6. Bu arada tavuğu küp küp doğrayın.
  7. Tüm baharat malzemelerini birleştirin ve tavuk parçalarını baharatlayın.
  8. Kavrulan sebzeleri çıkarıp kalan zeytinyağını ilave edin ve tavuk parçalarını ekleyin.
  9. Eti hızlıca kızartın. Derin tava yada tencereyi biraz tavuk suyuyla deglaze edin.
  10. Soğanları ve mantarları ve tavuğu geri atın.
  11. Pirinci ve tavuk suyunu/et suyunu ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
  12. Kapağı kapatın.
  13. Tereyağını ve rendelenmiş Parmesan'ı karıştırın. Tadına bakın ve gerekirse ağız tadınıza uygun daha fazla baharat ekleyin.
  14. İnce kıyılmış frenk soğanı serpin (isteğe bağlı) ve servis edin.
  15. **Ektra Notlar - Püf Noktaları
  16. Bu tarif suşi veya paella pirinciyle de işe yarar. Her biri pişirmenin sonunda biraz farklı bir dokuya sahipti. Ancak hepsi pişmişti, bu yüzden risotto pirinciniz yoksa ikisi de harika birer ikame olurdu.
  17. İki su bardağı risotto pirinci yaklaşık 14 ons/395 gramdır.
  18. Tavuk suyu veya bulyon (herhangi biri işe yarar) farklı miktarlarda tuz eklenmiş olabilir, bu yüzden risottoyu tereyağı ve Parmesan'ı karıştırdıktan sonra en son baharatlamanızı öneririm. Daha fazla tuza ihtiyacı olabilir veya olmayabilir.
  19. Parmesan yerine Grana Padano veya Pecorino kullanılabilir. Ekleyeceğiniz miktar tamamen size kalmış ancak ben onu atlamanızı önermiyorum – en az 2 ons/60 gram ekleyin.
  20. Bu tarifin ölçüsünü rahatlıkla yarıya indirebilirsiniz.
  21. Bu tarifteki tüm su bardağı ölçümlerinde kuru malzeme ölçüm kaplarını kullandım.
  22. Tavuk göğüslerini aynı büyüklükte parçalara ayırdığınızdan emin olun. Bu, hepsinin eşit şekilde pişmesini sağlar, bazıları az pişmiş veya çok pişmiş olmaz.

Paylaş



Alerjenler

Gluten içeren tahıllar
Yumurta ve yumurta ürünleri
Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri
Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."